Het team
Dit is Margreet Liezenga, Margreet heeft eerder met Barbara samengewerkt op een groep voor jong-volwassenen met een psychiatrische grondslag en daar was de klik al snel duidelijk. Toen er in 2020 de zoektocht werd gestart naar ondersteuning in het toenmalige gezinshuis is was de klik al snel duidelijk. Inmiddels heeft Margreet de nieuwe structuur en de 24 uurs diensten volop omarmt. Als ZZP'er komt ze ook nog geregeld op andere plekken, wat voor haar een fijne combi is.
Margreet heeft een zeer grote affiniteit in het werken met jongeren en dat is te merken, ze maakt makkelijk contact, is positief ingesteld en werkt met veel humor. Ze is nuchter en niet snel onder de indruk van problematisch gedrag. Dit maakt dat de jongeren zich snel op hun gemak voelen en er samen veel gelachen wordt.
Ze is moeder van vier grote knapen en heeft een hele leuke hond genaamd Storm die bij EquiGens is geboren, als ze aan het werk is neemt ze Storm altijd mee. Thuis heeft ze ook nog die katten, waar ze geregeld een nestje bij heeft. Altijd leuk want dan mag de groep op kraamvisite komen bij de kittens.
Ze is gek op zeilen en schaatsen en daarom als het aan haar licht zowel zomers als 's winters op het water te vinden. Soms neemt ze ook de groep mee op haar boot, altijd een geslaagde groepsactiviteit!
Dit is Sharon de Jong, Sharon is zelf opgegroeid in een gezin waar pleegkinderen werden opgevangen en heeft eerder in een gezinshuis van jeugdhulp gewerkt. Sharon is nu bezig met de opleiding Social Work. Na een eerste kennismaking in 2020 is Sharon in 2021 begonnen met ondersteunende diensten in het toenmalige gezinshuis. De overgang naar het kleinschalig wonen greep zij met beide handen aan ze heeft de 24 uurs diensten haar helemaal eigen gemaakt. Sinds 2023 werkt Sharon fulltime op de groep en is dus regelmatig aanwezig.
Sharon is heel betrokken en empathisch en gaat een persoonlijke band aan met de jongeren die op de groep wonen. Dit maakt dat ze haar al snel vertrouwen en haar snel opzoeken als ze ergens mee zitten. Ze houd van goede gesprekken en weet iedereen daar bij te betrekken, zo vinden er vooral tijdens het eten vaak lange gesprekken plaats waarbij er geregeld wordt nagetafeld.
Ze vind het ook leuk om activiteiten te ondernemen en weet dan altijd weer iets nieuws te bedenken.. Verder is ze gek op spelletjes bij regen en naar buiten met mooi weer.
Sharon werd zelf al jong moeder en heeft een zoon die net zo groot is als zij zelf. Samen wonen zij met en drie katten en vinden ze het leuk om van alles te ondernemen. Sharon houdt van gezellige momenten met vrienden en familie, maar ook van lekker rustig op de bank en staat ze graag te dansen.
Per 1 december 2022 kwam Corelly Beukema het team van EquiGens versterken. Corelly begon in 2007 samen met Barbara van de Klippe in de psychiatrie, zij hadden meteen een enorme klik en zijn altijd maatjes gebleven. Jaren geleden bedachten zij al dat ze ooit samen zouden willen werken in een kleine organisatie waarin ze echt betrokken het verschil zouden kunnen maken. Nu 15 jaar later is dat punt eindelijk aangebroken.
Corelly heeft zelf in haar leven veel te voortduren gehad en weet met welke uitdagingen je te maken kan krijgen als je onvoldoende veiligheid ervaart in je thuisbasis als jonge meid. Daarnaast heeft ze meerdere levensvraagstukken doorlopen, onder ander in het ondervinden van haar roots.
Corelly heeft samen met Barbara de opleiding socialwork gedaan en hebben ook samen hun diploma gehaald. Corelly zit in de aanvraag procedure van haar SKJ registratie.
Corelly vond haar plek met de meiden al snel, ze is heel gevoelig en weet soms eerder dan de meiden dat er iets speelt.
Corelly woont samen met haar partner, hun zoontje en hondje en is gek op tijd spenderen met haar gezin. Verder is ze heel graag in de natuur te vinden, elke dag moet er even gewandeld of gefietst worden. Ze is gek op de zon, leest graag een goed boek en ze is gek op muziek.
Berber Wiersma kwam per 1 januari 2023 het team versterken, ze heeft haar opleiding socialwork met uitstroomprofiel jeugd afgerond en is SKJ geregistreerd. Daarnaast ze bijna klaar met haar opleiding paarden therapeut.
Berber ontmoeten we bij toeval toen we hooi gingen halen voor de paarden, zij woont namelijk vlak bij in leuk boerderijtje die ze aan het verbouwen zijn tot dubbele woning. Ze woont hier samen met haar tweelingzus, haar vriend, met haar vier paarden (waar ze paarden therapie mee geeft), 2 honden, 2 katten en kipjes. In de toekomst willen ze nog meer dieren. Eigenlijk had ze al een leuke baan in de jeugdzorg, maar de klik was meteen heel duidelijk.
Berber staat heel positief in het leven en vind het fijn om aan te kunnen sluiten bij de jongere. Ze vind het leuk om activiteiten te ondernemen, buiten de gebruikelijke kaders te denken, maatwerk leveren voor jongeren die het moeilijk hebben.
Berber houd van het buitenleven, de beesten en wil graag dit graag overbrengen op de jongeren, de paarden kan ze daarbij inzetten in persoonlijke trajecten.
Als ze niet aan het werk is met de paarden of op de groep dan gaat ze graag gezellig zitten met familie of vrienden en houd ze van een leuk feestje.
Dit is Barbara van de Klippe, Barbara is SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional en de eigenaar van EquiGens. Als persoon is zij rustig en toegankelijk, maar ook spontaan en soms een beetje gek. Zij oordeelt niet, staat naast de jongeren en niet boven hen. Ze denkt out of the box, ziet potentie en de route om deze vrij te maken. Ze heeft een positieve kijk op het leven en dit werkt aanstekelijk. Ze heeft zelf het nodige meegemaakt en overwonnen en is in staat haar eigen levenservaring te delen waar wenselijk, waardoor zij toegankelijk en begripvol is voor de geplaatste jongeren. Toch is zij wel druk, waardoor ze soms wat chaotisch en vergeetachtig kan zijn. Barbara vindt haar uitdaging in de complexe beelden, ze is realistisch, maar betrokken en werkt systeem gericht.
Barbara heeft 16 jaar in de hulpverlening gewerkt voor ze startte met EquiGens. Ze heeft gewerkt in verschillende werkvelden; dak- en thuislozenzorg, verslavingszorg, minderjarige asielzoekers en in de psychiatrie. Ze heeft in alle werkvelden met veel plezier gewerkt, maar de match tussen haar en adolescenten was vrij snel duidelijk en hier ligt gecombineerd met psychiatrie dan ook haar affiniteit.
Tegenwoordig houd Barbara zich vooral bezig met het coachen van het team, maar elke maandag avond is ze op de groep te vinden.
Daarnaast is Barbara psychologe in opleiding, met als doel meer vorm te gaan geven aan de individuele behandeltrajecten in de nabije toekomst.
.
Dit is Brigitte, Brigitte is de moeder van Barbara en al vanaf het begin van EquiGens betrokken als oma van de meiden. Sinds 2022 werkt ze als gastvrouw voor EquiGens en maakt ze met de meiden de meeste fantastische gerechten. Zij vind het heel erg leuk om gezond eten aantrekkelijk te maken, zo eten veel meiden in eens groentes waarvan ze dachten dat ze dit helemaal niet lusten. Daarnaast gaat ze met de meiden naar de markt en zal ze aanwezig zijn als de begeleiding andere afspraken heeft.
Dit is Christien Schnater, Christien is SKJ geregistreerd Orthopedagoog Generalist en werkzaam als behandelaar en gedragswetenschapper in de jeugdzorg.
Residentiële hulp in gezinsconstructen heeft gedurende haar hele werkend leven haar interesse. Ze heeft in haar carrière veel ervaring heeft opgedaan met pleegzorg en gezinshuizen. Ze werkt binnen de kinderpsychologie als zelfstandige in een samenwerkingsverband.
Christien is realistisch ingesteld, maar tegelijkertijd in voor een uitdaging. Zeer ervaren in zogenoemde complexe beelden, hechtingsproblematiek, trauma-gerelateerde problematiek en multi-problem gezinnen.
Christien is betrokken als sparringpartner van Barbara. Met Christiens ervaring in het werken vanuit gezinsconstructen, heeft ze op alle vlakken brede inzichten. Ze werkt nauw samen met Barbara en is altijd beschikbaar voor overleg. Middels methodische werkbegeleiding ondersteunt zij Barbara in haar persoonlijke ontwikkeling, wanneer er ruis op de lijn zit helpt Christien haar deze helder te krijgen en weer op het goede spoor te zetten.
Bij de behandeling van jongeren vindt Christien het belangrijk een goede samenwerking op te bouwen, gebaseerd op respect en vertrouwen, met de jongere en diens netwerk. Ze heeft de nodige vaardigheden ontwikkeld en opleidingen gevolgd, waardoor ze flexibel en op maat kan inspelen op de actuele hulpvragen. Zo kortdurend en licht mogelijk, maar zo intensief en lang durend als nodig. Ze is EMDR therapeut, cognitieve gedragstherapeut, en heeft de opleiding Fasetherapie en Basistherapie gevolgd. Ook is ze bekwaamd in sensomotorische psychotherapie en in systeemtherapie.
Bina komt elke maand een dagdeel op de groep, ze doet individuele coaching, groepscoaching, groepsactiviteiten en workshops. Daarnaast kan ze het team coachen in het omgaan met migratie vraagstukken en adoptie gerelateerde vragen.
Binnenkort stelt zichzelf voor, maar neem alvast een kijkje op haar site's:
Janine is trauma coach en bied trainingen en intervisie aan het team. Zij ondersteund het proces van trauma sensitief werken en helpt iedereen bij zijn proces daarin, daarnaast is zij alert op de zelfzorg van het team. Want alleen met een kalm brein kunnen we de jongeren ondersteunen in hun proces,
Binnenkort stelt zij zichzelf voor en zal ook haar eigen website in de lucht gaan: https://sencis-traumacoaching.nl
Naast de hoofdpersonen weergegeven in "het team" hebben we een aantal hele fijne samenwerkingspartners met wie er zeer korte lijnen bestaan. Zo kunnen er trajecten op maat worden geboden, zowel op onze eigen locatie of elders passend bij de wensen en behoefte van de jongere. Zo hebben we samenwerkingsverbanden met onder andere een zeer ervaren jeugdpsychiater, psycholoog, psychotherapeut, GZ psycholoog, systeembehandelaar, ouder- en gezinsbegeleiders, Topdog trainer, weerbaarheid trainer, matrixcoach, beelden box hulpverlener en paardencoach.